O tvrtci

O tvrtci

Osnivači

Od majstora stolara do kuhinjskog revolucionara.
Willi Bruckbauer je srce BORE: vizionar, kreativni um i pokretačka sila koja stoji iza proizvodnje i plasmana svih Bora sistema. S više od 20 godina iskustva u proizvodnji i montaži kuhinja, obučeni majstor stolar zna što je važno u modernoj kuhinji: izraditi životni prostor koji zadovoljava potrebe ljudi. Konvencionalne nape nemaju nikakvu ulogu i mjesto u tome: one su glasne i neučinkovite, a prepreka su u vidnom polju. Osim toga, one ograničavaju mogućnosti dizajniranja i planiranja nove kuhinje. Willi Bruckbauer je imao viziju stvoriti učinkovit sustav odvoda pare, koji istovremeno zadovoljava najviše zahtjeve u pogledu tehnologije i estetike. Stalno eksperimentiranje i nova otkrića dovela su do stvaranja inovativnog sustava, koji odvodi paru učinkovitije nego što je prije bilo moguće.

Willi Bruckbauer

Povijest

Povijest

BORA je mlada tvrtka, koja unatoč svojoj mladosti, već stvara povijest.
Ovaj brzi razvoj je počeo kada je Willi Bruckbauer razvio i patentirao svoj prvi karakterističan sustav odvoda pare u godini 2006: BORA Professional. U sljedećoj godini, on je osnovao Bora Lüftungstechnik GmbH, s jednim zaposlenikom. U šestoj godini povijesti tvrtke, ovaj se visoki tempo nastavio: BORA Basic sustav sve-u-jedan je lansiran na tržište te je na početku, dobio Plus X Award za Proizvod godine 2013. Svake godine od tada se portfelj proizvoda proširuje - kao i broj zaposlenika, sada tvrtka broji 47 zaposlenika ukupno. Takav brzi rast iznjedrio je prijeku potrebu za premještanjem: BORA se preselio u novo sjedište u Bavarskoj, u podnožju Alpa, i otvorio vlastiti trening centar za obuku kupaca i montera.
Nastavlja se ...


Vizija

Što su naši ciljevi?
Naša vizija je vrlo jednostavna.
Mi smo: različiti od svih ostalih.
Jer:
Mi smo pioniri - ne kopiramo druge
Mi sve dovodimo u pitanje.
Jer:
sve se može poboljšati i mijenjati.
Mi se ne zadovoljavamo s onim što smo postigli, nego i dalje tražimo nove izazove.
Mi mijenjamo stavove i arhitekturu u kuhinji za veće zadovoljstvo i uporabu onih koji je koriste.
Mi obogaćujemo živote naših kupaca u njihovim kuhinjama, brinemo za poboljšanje kvalitete života i ostvarujemo snove u segmentu kuhanja.
Mi najavljujemo kraj konvencionalne nape.

Vizija
Nagrade

Nagrade

German Design Award German Design Award je visoko cjenjena, međunarodno priznata nagrada koja predstavlja njemačko vijeće za dizajn. Smatra se jednim od svjetskih najprestižnijih dizajnerskih natjecanja te uživa izvanredan ugled u stručnim krugovima i šire. BORA Basic BFI (Basic surface induction) je proglašena pobjednikom u kategoriji Excellent Product Design u 2016 godini.

Deutscher Gründerpreis "Deutscher Gründerpreis" je jedna od najprestižnijih nagrada za poduzetnike u Njemačkoj. Ona se dodjeljuje za izuzetne performanse u razvoju inovativnih i održivih poslovnih ideja te u pokretanju i izgradnji novih tvrtki. BORA je primio nagradu u 2010. u kategoriji "start-up" tvrtki.

Germany – Land of Ideas U 2009. godini, u Raublingu, bilo je sjedište tvrtke BORA, jedno od 365 mjesta koja predstavljaju Njemačku kao "Land of Ideas". Ova zajednička inicijativa Ministarstva gospodarstva i vlade, ima za cilj predstaviti sve one "koji utjelovljuju inovacije, domišljatost i snalažljivost u Njemačkoj".

red dot product design award Red dot je pečat kvalitete priznat u cijelom svijetu. Samo najbolji proizvodi su nagrađeni oznakom Red Dot. BORA Classic je dobila prestižnu nagradu u kategoriji "dizajn proizvoda", čime su učinkovita tehnologija, izvrsne inovacije i privlačan dizajn BORA Classic odlikovani ovom prestižnom nagradom.

Plus X Award Plus X Award prepoznaje inovativne i održive proizvode koje čine život lakšim i ugodnijim. BORA Basic je odlikovan u području inovacija, visoke kvalitete, dizajna, jednostavnosti korištenja i funkcionalnosti. Samo najbolji od najboljih dobivaju priznanje "Proizvod godine" - kao što je to 2013. BORA Basic i 2015. BORA Basic s indukcijskom površinom.